Een project van Hubert dat jong talent een podium geeft

Van expositie of theatervoorstelling tot multidisciplinaire totaalbeleving: alles is mogelijk

Korte werkperiodes waarbij een kunstingreep wordt gedaan op het terrein van Hubert

WIEBERT x CODC: 7-8-9 juli

Om te vieren ‘dat het weer mag’ sloegen Cultuur op de Campus en WIEBERT de handen ineen. We organiseerden niet één, niet twee, maar drie avonden boordevol cultuur. Met als rode draad het thema ‘the future is ours’. 

Poëzie, film en muziek tijdens de cultuurdriedaagse van WIEBERT en Cultuur op die Campus bij Hubert op 7, 8 en 9 juli 2021.

Woensdag 7 juli: poëzie

Deze avond waren de leukste, origineelste, spannendste en meest gedurfde dichters van Nijmegen en omstreken te gast. De campusdichter Jochem Kruit opende de avond. Sam Theunissen maakte deze avond haar debuut als nieuwe campusdichter.

Campusdichter Jochem Kruit
Campusdichter Sam Theunissen

Via Spoken Word Netwerk Gelderland verzorgden Ishfarah Esseboom en Thijs Kersten het gesproken woord deze avond.

Ishfarah Esseboom
Thijs Kersten tijdens CODC

Wout Waanders was stadsdichter van Nijmegen 2019 en 2020 en ook oud campusdichter. Hij droeg deze avond voor uit zijn dichtbundel Parkplan, die hij in 2020 bij Hubert heeft gepresenteerd. 

Wout Waanders tijdens CODC
Wout Waanders tijdens CODC

Proces-Verbaal zorgde voor alles behalve saaie pauzemomenten met hun bekende Poëziekaraoke.

Poëziekaraoke door Proces-Verbaal
Poëziekaraoke door Proces-Verbaal
Poëziekaraoke door Proces-Verbaal

De avond werd knallend afgesloten door kunstcollectief/literaire band De Naakte Waarheid met een heel bijzondere vertolking van de 10 geboden.

De Naakte Waarheid tijdens CODC
De Naakte Waarheid tijdens CODC
De Naakte Waarheid tijdens CODC
De Naakte Waarheid tijdens CODC

Donderdag 8 juli: film

De standaard donderdag filmavond bij Hubert werd voor deze ene keer overgenomen door WIEBERT en CODC. Geheel passend bij het thema ‘the future is ours’, werd deze avond de film ‘La planète sauvage’ (1973) vertoont. Sabine Winters van interdisciplinair filosofisch platform Future Based gaf een verdiepende inleiding voorafgaand aan de film.

Filmstil La Planete Sauvage
Filmstil La planète sauage

Vrijdag 9 juli: muziek (geannuleerd)

De cultuurdriedaagse zou worden afgesloten met een vol en verrassend muziekprogramma op de vrijdagavond. Helaas is deze dag geannuleerd i.v.m. de hoog oplopende Corona besmettingen en persconferentie van die avond. 

Het geplande programma bestond uit de volgende acts:

Nijmeegse singer-songwriter Myra Pilar zou de avond aftrappen met heerlijke songs en mooie teksten. De band Thaïti, wederom van Nijmeegse bodem, was de hoofdact met een goeie portie eigenzinnige “exotica-pop. Samen met Open Source Radio zouden we de avond afsluiten met een uur lang WIEBERT_radio met dj sets van Vilosov en Lysah b2b Locus Error (Soundlab).