Een project van Hubert dat jong talent een podium geeft

Van expositie of theatervoorstelling tot multidisciplinaire totaalbeleving: alles is mogelijk

Korte werkperiodes waarbij een kunstingreep wordt gedaan op het terrein van Hubert

Emil Cobussen

Emil Cobussen - foto expositie 'Vlakbij'

Van 30 september t/m 10 oktober 2021 was de foto expositie van Emil Cobussen te zien bij Hubert in Hal 1. 

Deze expositie is het resultaat van een fascinatie voor het maken van bijzondere landschapsfoto’s van alledaagse plekken. Nijmeegse fotograaf Emil Cobussen maakte een serie kleurrijke stillevens van stad en land in dag en nacht, die tot de verbeelding spreken en aanmoedigen om wat vaker te stoppen en om je heen te kijken.

Omgeving

De foto’s, veelal geschoten in en rondom Nijmegen, hebben allemaal gemeen dat ze gemaakt zijn op plekken die overal om ons heen zijn, maar waar we zelden goed naar kijken: een weiland, een bosrand, een winkelstraat, of zelfs een druk kruispunt…

Het alledaagse bijzonder maken

Waar veel fotografen afreizen naar verre oorden zoekt Emil het bewust veel dichter bij huis. “Ik vind het een uitdaging om alledaagse plekken op een bijzondere manier vast te leggen. In het juiste licht veranderd alles in iets moois. Daarvoor hoef je niet naar exotische locaties. Je hoeft vaak niet eens je dorp of stad uit, niet eens je straat uit, maar misschien alleen wat vroeger je bed uit. Als je goed kijkt is er altijd iets bijzonders vlakbij.”

Foto’s: Juliette Klaasse