Een project van Hubert dat jong talent een podium geeft

Van expositie of theatervoorstelling tot multidisciplinaire totaalbeleving: alles is mogelijk

Korte werkperiodes waarbij een kunstingreep wordt gedaan op het terrein van Hubert

Jesse Fischer

WIEBERT_residentie Jesse Fischer

Jesse Fischer beschilderde net als COMBOLUTION een van de zeecontainers bij Hubert voor zijn WIEBERT_residentie. Van 28 t/m 30 juni werkte hij bij Hubert aan dit project. In een weekend wisselde de keuken container zijn bekende oranje kleur in voor een geheel nieuwe look. Deze hele herkenbare container staat ‘s zomers op het terras en in de winter binnen in de hal. 

WIEBERT_residentie Jesse Fischer
WIEBERT_residentie Jesse Fischer
WIEBERT_residentie Jesse Fischer

Wie is Jesse Fischer

Jesse Fischer (25) woont in Tilburg en is in 2020 afgestudeerd als beeldend kunstenaar aan De Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Den Bosch. Hier richtte hij zich voornamelijk op het maken van figuratieve tekeningen en schilderijen.

Jesses werken zijn van autobiografische aard: de aanzet van ieder werk komt voort uit persoonlijke ervaringen. Dit kan vrij letterlijk gebeuren, maar soms ook door gebruik te maken van een persoonlijke symboliek of andere verhalende bronnen. Deze bronnen kunnen bijvoorbeeld dromen of herinneringen zijn, personen, objecten en plekken die hem raken, literatuur, mythen, muziek of dingen die hij op het internet vindt. Deze invloeden kleuren zijn belevingswereld, en vormen als het ware de taal waarin hij zijn verhalen probeert te vertellen.

Jesse heeft een heel duidelijke stempel op het terrein van Hubert gedrukt met zijn schildering op deze container. 

WIEBERT_residentie Jesse Fischer
Portretfoto Jesse Fischer
WIEBERT_residentie Jesse Fischer

Foto’s door Juliette Klaasse