Een project van Hubert dat jong talent een podium geeft

Van expositie of theatervoorstelling tot multidisciplinaire totaalbeleving: alles is mogelijk

Korte werkperiodes waarbij een kunstingreep wordt gedaan op het terrein van Hubert

MIRKA FARABEGOLI

Tijdens haar werkperiode ging Mirka Farabegoli in gesprek met mensen over hoe zij de ‘intelligent lockdown’ hebben beleefd:
“Centraal hierin is het belang van rituelen tijdens deze coronacrisis: hiermee doel ik in eerste instantie niet op religieuze rituelen maar op de kleine alledaagse handelingen die een mate van steun en houvast bieden. In hoeverre hebben deze rituelen stand kunnen houden tijdens de pandemie, in hoeverre zijn ze veranderd of zijn er wellicht andere rituelen ontstaan?”

Tijdens de gesprekken is er volop de mogelijkheid om aan de slag te gaan, de tafel is nooit leeg: er zijn tekenmaterialen, materiaal voor collage en een RISO pers om kleurendrukken mee te maken. Mensen kunnen aanschuiven voor een workshop of een gesprek en bevriende makers komen zich er in levende lijve of op afstand mee bemoeien.

Risoprinter

De Risoprinter staat bekend om zijn sprekende kleuren. We maken gebruik van analoge en digitale collagetechnieken. Tijdens haar residentie wilde Mirka verder met deze risodrukken en toewerken naar zines waarin meerdere personen een bijdrage leveren in de vorm van één of meerdere pagina’s. Deelnemers waren o.a. Heimprofi Burger en JAM van der AA.