Een project van Hubert dat jong talent een podium geeft

Van expositie of theatervoorstelling tot multidisciplinaire totaalbeleving: alles is mogelijk

Korte werkperiodes waarbij een kunstingreep wordt gedaan op het terrein van Hubert

Peer Vink

In deze rumoerige tijden van crisis, met momenten van volledige omschakeling, thuis isolatie, eenzaamheid en gedwongen samenzitten met de familie bood Peer Vink een moment van bezinning. Je kon je laten meenemen in een oase van rust, geleid door het kabbelende water, de warme, rustgevende klanken van bamboe en het tikken van de neerslag op het keramiek.

Voor WIEBERT transformeerde Peer de oude Gaper om tot een heus waterparadijs, een installatie op locatie, die gebruik maakt van de super actuele techniek “streaming” om zo zijn helende werking tot in de huiskamer te bezorgen. Een 3D sculptuur in de fysieke wereld, gedigitaliseerd voor jou, de gehele dag, om instant toegang te verschaffen tot dat “zen” gevoel waar wij allen zo naar verlangen in deze snel veranderende wereld. Preventief inbegrepen met een Shishi-Odoshi om alle wilde dieren die nu massaal naar de stad trekken uit je tuin te verjagen.

OGCOLTRANE x Peer Vink 

WIEBERT_residentie nodigt verschillende makers uit te reageren op de werken die ontstaan tijdens de residenties. 

Zondag 24 mei reageerde OGCOLTRANE op het werk van Peer met een performance die chaos bracht in de zentuin. Deze performance was zowel online te volgen via de livestream of fysiek door de winkelruit. Voorbijgangers werden gelokt door de bijzondere geluiden die uit het pand kwamen en konden door enkele gaten in het plastic een blik in deze grote kijkdoos werpen. De performance, de geluiden, de maskers en de afgedekte winkelruit zorgden voor chaos en vervreemding en vormden een sterk contrast met de ‘zen’ die Peer in de ruimte had gecreëerd.