Een project van Hubert dat jong talent een podium geeft

Van expositie of theatervoorstelling tot multidisciplinaire totaalbeleving: alles is mogelijk

Korte werkperiodes waarbij een kunstingreep wordt gedaan op het terrein van Hubert

Melissa Burghardt

WIEBERT_residentie Melissa Burghardt

Melissa Burghardt was de eerste kunstenaar die ons nieuwe WIEBERT_atelier inwijdde met een residentie. Midden in de hal staat deze container-turned-atelier, waarin kunstenaars kunnen werken.

Voor haar WIEBERT_residentie startte Melissa met een bijzonder project: het beschilderen van een motor. Van 29 oktober t/m 6 november kon je bij Hubert zien hoe zij van deze tweewieler een heus rideable artwork maakte. 

Melissa Burghardt is een beeldend kunstenaar uit Nijmegen. Ze studeerde industrieel productontwerpen aan de HAN en volgde daarna een kunstopleiding in Amerika. Hier kon ze haar hobby als schilder door ontwikkelen en ontdekte ze de kunst van olieverf. Weer terug in Nederland begon ze haar eigen bedrijf ‘Burghardt Fine Art’ om haar leven als kunstenaar door te zetten en haar vaardigheden verder te ontdekken.

Motor van WIEBERT_residentie Melissa
Melissa Burghardt aan het werk in het WIEBERT_atelier

Het project

Met achtergrond als product ontwerper is Melissa altijd al gefascineerd geweest door industriële producten en verschillende materialen. Het combineren van kunst en functionele voorwerpen is daarom ook voor haar een ultieme combinatie. Daarbij heeft ze al een langere tijd een liefde voor motoren en kan ze niet wachten om een rondje te rijden op haar eigen kunstwerk.

Melissa Burghardt aan het werk in het WIEBERT_atelier
Melissa Burghardt aan het werk in het WIEBERT_atelier

Stijl & werkwijze

Met meerdere lagen van verschillende media bouwt Melissa haar schilderijen op om een ​​wereld te openen die anderen kunnen verkennen. Om het echt tot leven te brengen werkt ze de schilderijen af ​​met olieverf om intrigerende diepten te creëren, geïnspireerd door oude kunstenaars als Michelangelo en Leonardo Da Vinci maar ook moderne kunstenaars als Dimitra Milan en Kim Rose Art. Deze motor zal in lijn vallen met haar nieuwe collectie schilderijen, gemaakt op stalen platen, die een indrukwekkende impressie achterlaten in iedere ruimte.  

Melissa Burghardt aan het werk in het WIEBERT_atelier
Schilderij van Melissa Burghardt

Foto’s: Juliette Klaasse