Een project van Hubert dat jong talent een podium geeft

Van expositie of theatervoorstelling tot multidisciplinaire totaalbeleving: alles is mogelijk

Korte werkperiodes waarbij een kunstingreep wordt gedaan op het terrein van Hubert

WIEBERT_residentie

WIEBERT_residenties bij Hubert

Vanaf 2021 faciliteert WIEBERT korte kunstresidenties voor regionale kunstenaars op het terrein van Hubert. In een periode van 2 tot 3 weken, werkt een maker aan een kunstproject voor Hubert. Dit kan zijn in de vorm van een kunstingreep, zoals het beschilderen van een muur. Ook kan het een geheel ander project zijn, zoals de motor die door Melissa Burghardt is beschilderd en binnenkort te huur is als de WIEBERT art bike.

Overzicht WIEBERT_residenten

Ontstaan van WIEBERT_residentie

WIEBERT_residentie is ontstaan vanuit de beperkingen door de eerste COVID lockdown in april 2020. Dit was namelijk het moment dat het culturele project WIEBERT bij Hubert van start zou gaan met o.a. exposities, optredens en voorstellingen. Tijdens deze lockdown viel de hele culturele sector stil, voor zowel de makers als het publiek. WIEBERT startte de residenties om kunstenaars werk en inspiratie te verschaffen en om kunstbeleving op een veilige manier naar het publiek te brengen.

 

Lange Hezelstraat

Het oude winkelpand van de Gaper (aan de Lange Hezelstraat 4 in het centrum van Nijmegen), is in de periode april-november 2020 ingezet als residentie voor kunstenaars, die ieder het pand voor een maand gebruikten als atelier. Gedurende deze maand waarin de kunstenaar naar een eindproduct heeft toegewerkt, was het werkproces van de kunstenaar voor de passant te volgen in de etalage en op gezette tijden via een online live stream. Met WIEBERT_residentie brachten we de kunstenaars en de kunst naar de mensen toe op een veilige afstand conform de richtlijnen van het RIVM. 

WIEBERT_residentie heeft de volgende kunstenaars mogen verwelkomen: Peer Vink, JAM van der AA, Mirka Farabegoli, Korneel Jeuken en Marc Sylla.

WIEBERT_residentie in de Lange Hezelstraat werd mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen, SLAK ateliers en CultuurOost.